loader image
Selectează o Pagină
Cum sa joci un escape room

Acum că știi ce-i un escape room și cum funcționează, poate ți-ar prinde bine câteva sfaturi despre cum să joci un escape room! 

Practic îți oferim un ghid despre cum să te organizezi mai bine ca să te bucuri cât mai mult de jocul de escape room, dar și să ai cât mai multe șanse de evadare.

1. ALEGE CAMERA DE ESCAPE ROOM POTRIVITĂ PENTRU ECHIPA TA

Știm că mulți dintre voi sunteți super curajoși și ați vrea cea mai hard experiență din prima, dar sfatul nostru este nu vă alegeți, pentru început, cea mai grea cameră de escape room, ci să începeți cu una mai potrivită: The Black Pearl.

Totodată, dacă sunteți experimentați și excelați în arta evadării, noi v-am recomanda o provocare și concepte cât mai intriguing: What if, In Time.

2. COMUNICĂ ÎN PERMANENȚĂ CU ECHIPA

Bun, acum că ți-ai ales aventura care ți se potrivește, începi jocul.

Primul pas este să cauți bine în cameră și să fii atent la toate detaliile. Odată ce-ai găsit un indiciu sau ai observat ceva în cameră, anunță echipa! Este super important să comunicați în permanență ca să nu treceți cu vederea peste detaliile observate. Poate că tu ai observat un lacăt cu cifru și alt membru al echipei a găsit niște cifre așezate neobișnuit într-o piramidă. Iar acum poate aveți tot ce vă trebuie să rezolvați puzzle-ul.

3. FIȚI ORGANIZAȚI

Pe măsură ce ați găsit indicii, strângeți-le într-un singur loc în camera de escape room. Asta vă ajută să vedeți mai ușor ce v-ar putea lipsi și cum ați putea să conectați elementele. Iar după ce ați rezolvat puzzle-ul și v-ați folosit de indiciile respective, le puteți pune într-un colț și vă puteți muta la următorul pas.

4. CEREȚI HINT DACĂ AVEȚI NEVOIE

Cred că observăm greșeala asta cât mai des: deși au nevoie de hint, jucătorii se ambiționează să nu ceară ajutor decât în ultimul moment. Deși încurajăm să vă epuizați variantele și să încercați cât mai multe soluții de rezolvare înainte să apăsați butonul de hint, asta nu înseamnă să stați 30 de minute fără să avansați în joc și fără să cereți hint.  Dacă ceri hint nu înseamnă că nu ești priceput la escape room, ci doar că ai nevoie de puțin ajutor să treci la următorul pas. Iar după ce-ai primit hintul, nu te grăbi să zici că deja știai asta (yes, yes we hear that!). Citește cu atenție mesajul sau analizează bine pozele, sigur ți-a scăpat ceva!

5. SFATUL SUPER SECRET

Vrei să știi secretul cu adevărat important la un escape room? Nu trebuie să evadezi ca să te distrezi pe cinste! Așa că nu te stresa atât de tare, bucură-te de joc cât mai mult și simte-te bine cu echipa, that’s all that really matters!

Dacă ai ratat articolul trecut în care-ți explicăm ce este un escape room, aruncă o privire aici.

Acum că știi și sfaturi prețioase direct de la sursă, fă-ți curaj și rezervă-ți aventura la ecape room!